Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Almfrieden Rotewand

- sziklamászás -

Hohe Wand Almfrieden Rotewand

2012-08-23-almfrieden-013.jpg
Ez alkalommal ketten indultunk a most már hazai pályának tekinthető Hohe Wand irányába. A távolból ezúttal nem a hosszú utak vonalvezetését vizslattuk, szemünk a vörösre színezett Almfrieden és a Rote Wand dőlő falait kereste.
E kiváló sportmászóterület legkönnyebben és legkevesebb energiával fentről, az Almfrieden ház parkolójából érhető el. Fél perc séta a kilátóhoz vezető úton, balra a fal széle felé vezető ösvényen, a tisztáson található padig, szemben a fa törzsén kötélgyűrű karabinerrel, ez az ereszkedőpont. 60 méter ereszkedéssel érhető el a fal alja. A beszállók megközelíthetőek csúszás mászással is, az úton tovább haladva balra a kis faházikónál (Jety hütte), meredeken lefelé. Mi az ereszkedést választottuk.
A nekem nagyon tetsző sziklafal 28, többnyire szellősen biztosított utat rejteget 30, 35 méter hosszban 5-től a 8b nehézségig. A kőzet formavilága változatos: lyukakon, peremeken, reibungokon, alsós és oldalsó fogásokon tesztelhetjük mászótudásunkat és erőkitartásunkat.
Remek utakat másztunk, jópár onsight skalpot gyűjtve, sötétedéskor egy, a fal tetejére kivezető, könnyű ötös úton távoztunk.
Jövő héten visszatérünk, itt rengeteg még a megoldandó feladat.
 
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria


Ezeket olvastad már?


Fixivel a dunához

200 km-es bringatúra (egy nap alatt) Hainburgba az osztrák-szlovák határ melletti,dunaparton fekvő kisvárosba a Fertő…