Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Ausztria jégmászó túra, Kolm-Saigurn

- jég és mix mászás -

Ausztria jégmászó túra, Kolm-Saigurn

2015_02_09-13_Kolmsaigurn_232.JPG
Aktuális jégmászó túránk helyszíne – a tavalyihoz hasonló enyhe tél miatt – ismét a Raurisertalban fekvő Kolm Saigurn lett, ami a tengerszint feletti  1700m-es magasságával  stabil időjárást biztosított a jégfalak növekedéséhez.

Az idei csapatban Attila, Levente és jómagam mellett Herczeg Gábor „jégmászószakreferensünk” :) (http://princeclimbing.blogspot.hu) is helyet kapott, szakértelmével támogatva mászóélményeinket.

5 napos túránk bázisa ismét a Buchebenben található Pension Lackenhof lett, ahol kedves háziak és korrekt árak várják a sportolókat.

A völgyből történő megközelítést egyszer gyalogosan, később pedig idő-energia spórolási szándékkal inkább” hüttetaxival”  tettük meg (kb 5km 400m szint). Lefelé is igénybe vehető transfer, bár én a szánkóval történő ereszkedést ajánlom. Nagyon :)

Az 5 mászónap alatt az elérhető jégfalak nagy része megmászásra került valamelyik párosnak köszönhetően. A jegek minősége falról-falra illetve napról-napra a hőingadozás miatt teljesen változatos volt, de összességében a falak szinte egésze élvezetesen mászható volt.

Úgy érzem ezen a túrán is sokat fejlődtünk technikailag, számos dolgot tanultunk a jégen való mozgásról és a biztosítás szakszerű kiépítéséről. Élményekkel és sok mosollyal tértünk haza, reménykedve még egy kis télben, hogy meglátogathassunk legalább egy jeget környékünkön.

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Ausztria jégmászó túra, Kolm-Saigurn

Ezeket olvastad már?


"Raktár-line" (22 m)

Adódott egy lehetőségünk, felszerelhettünk egy slackline-t, egy raktárcsarnok belső szerkezetére. + VIDEÓ!

Hajag highline

Az elmúlt hétvégére meghívást kaptunk az Outdoor Inhales csapatától, hogy közösen hódítsuk meg a Középső-Hajag…