Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Bigwall mászóterem

- falmászás -

Bigwall mászóterem

k08.jpg
Miután letettem az államvizsgát, és a kezem is egyre jobban lett, végre újra elkezdhettem mászni. Az interneten böngészgetve tudtam meg hogy nyitott egy új terem. (Igazság szerint akkor már szerintem több mint egy hónapja nyitva volt, csak ugye mással voltam elfoglalva.)
Nagyon kapóra jött a dolog, egyrészt a tél miatt, másrészt pedig nekem bringával 20 perc az út otthonról, azt hiszem ez a legközelebbi terem a városban.
Körbetelefonáltam a nagyvárosi polgártársakat, akik kaphatóak egy kis mászótermi mókára, és sikerült összerántani 4-5 embert egy „tesztkörre”.
A teremről általános infókat nem nagyon írnék, mert az szerintem a sportmászó edzés blogon egy nagyon jó képet kaphattok ezekről a dolgokról.
Az első pár alkalom nem nagyon hozott átütő sikereket. Nagyon meglátszott, hogy szinte egy teljes szezon kimaradt. Gyenge voltam mint a harmat, még a nagyfogásos áthajló létrákba is bele kellett ülnöm. A kezem sem volt a legjobb, de azóta bebizonyosodott, hogy ez a legjobb gyógytorna, mert szépen fejlődök. Egyre nehezebb utakat mászok, megy több 6a+ nehézségű út is a teremben, bár nem az összes. Pár alkalom után kiváltottam a 10 alkalmas bérletet, amit azóta „lemásztam”.
Nekem nagyon megtetszett első pillanattól a terem, mert magas. Változatos falformákon vezetnek a sokszínű mozgásformát igénylő utak. Mindegyik, jellegének és nehézségének megfelelő feladat elé állítja a mászót, és sokat lehet tanulni a megmászásukból. A befelé dőlő falon a legnehebb út azt hiszem 6b, az áthajló falrészen is lehet hosszan áthajló utakat mászni 5c-6a-6a+ nehézségtől, könnyű nagy fogásokon.
Lehet túlzás, de azt mondom, hogy akár még On-sight mászásra is lehet edzeni, mivel sok esetben nem lehet előre átlátni az út mozgását, valamint hála a terem népszerűségének, a fogások felülről egyaránt feketék/ziásak. Sokszor nehéz megismerni őket, ezért figyelni kell hogy mit fogtál (hogy utána lépni is tudd), másrészt pedig az ember keresgéli a lépéseket, mint sziklamászás közben („Ez piros?!!”).
Remélem a terem a későbbiekben sem fog veszíteni a népszerűségéből és kifizető üzletnek bizonyul, így mindenki jól jár.
Később tervezik, hogy az épület mellett található kéményre is raknak utakat egészen 30 méter magasságig, erre nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem nagyon komoly kitettség érzés fogja ott a mászók gondolatait uralni. :)
Remélem előbb utóbb Ti is kedvet kaptok a terem kipróbálására.
Pali 

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria


Ezeket olvastad már?


Passau - Sopron

Erőnlétileg cseppet sem, csak fenékügyileg volt hosszú a túra. Gyönyörű időnk volt, sok kedves, segítőkész…

Hearth Creek

A kőzet mészkő volt, de a formavilág nekem teljesen szokatlan volt, rengeteg alsós fogás volt,…