Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Omis

IMG_1375.JPG
Már tavaly az őszi Paklenica túránk után megfogalmazódott az elhatározás, hogy idén egy kicsit tovább fogunk autózni a horvát pályán és délebbre látogatunk egy lazább mászó túra reményében Omisba.
 
Az elhatározáshoz híven tavasztól kezdve folyamatosan szerveztük a dolgot, ahogy közeledett az indulás úgy szaporodott meg a létszám is. Első körben három autóval Andrea, Ili, Noémi, Zsuzsi, Ildi, Attila, Aszu, Józsi, Peti, Áron, András és jómagam rohamoztuk meg hétfő délután az Áron által lefoglalt, szerintem kifogástalan szállást.
A városka, a tenger és a környező hegyek, már az érkezés pillanatában lenyűgöző látványt nyújtottak az erkélyre kilépve, amit aztán minden reggel megcsodálhattunk, kávézás és reggelizés közben.
 
A program minden nap nagyjából úgy nézett ki, hogy délelőttönként felfedeztünk egy-egy sportmászó szektort, mivel a környéken a több kötélhosszas utak mászására csak kevés lehetőség adódott, illetve mert a csapat képessége is elég vegyes volt. A sportmászó szektorokban mindenki megtalálta a számára megfelelő kihívást jelentő utakat, amiken kellőképp elfáradtunk, így a délutánjainkat városnézéssel és tengerparton henyéléssel töltöttük, sokszor több kisebb csoportba verődve.
 
Az esték voltak a közösségi élet fénypontjai, ekkor került sor a napi főtt étel elkészítésére, majd egy kis beszélgetésre és lazításra, némi alkohol tartalmú hűsítő nedűk elfogyasztása mellett.
 
Csütörtök késő este megérkezett a negyedik járművel Kati, Laura, Gergő és Peti is, így 16 főre szaporodott a „hosszúhétvégére” egyesületünk külképviseleti létszáma. Velük is a már megszokott napi rutint folytattuk, pénteken Brela-ban, szombaton délelőtt Omisban, délután pedig Pisak tengerpartján, egy kis víz felett kifeszített slackline társaságában, (ahol egy esővíz elvezető cső felderítésére is sor került, ahogy kezdett fogyni a sör és oldódni a társaság hangulata.:)
 
Szeptember vége lévén az időjárás is kegyes volt hozzánk, nappal még teljesen nyaralós jellegű száraz meleg idővel, csapadékból pedig csak egyetlen délután kaptunk ízelítőt, egy gyors lefolyású nyári zápor formájában.
 
Szerintem mindannyian, egy szuper aktív pihenéssel telt hetet tölthettünk el ezen a mediterrán vidéken, volt, aki futással, biciklizéssel, vagy épp raftinggal megspékelve a túrát.

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Omis

Ezeket olvastad már?


Vertigo Pozsony

A 2014-es év külföldi mászásait ott folytattuk, ahol az előző évet zártuk, a pozsonyi Vertigo…

Rauristal - Kolm Saigurn

Az idei jégmászó szezonunk az enyhe tél miatt tulajdonképpen kimaradt. A most, már szokásosnak nevezhető…