Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Mödling - Glocknergrat

- sziklamászás -

Mödling - Glocknergrat

DSC05165.jpg
A délutáni indulás előtt gyors pillantást vetettem az aktuális időjárásra a Foreca Weather-en: Wr.Neustadt - eső, Bécs - enyhe eső. Jó, akkor Bécs, Mödling! Az A3-as autópályáról véletlen eggyel korábban Baden-nél jöttünk le. Szakadó esőben. Végig bíztattam Eriket: "Nem lesz baj, Bécsben jó idő lesz!" És valóban, pár km-rel odébb már nem esett, száradt az aszfalt és mire Mödlingbe érkeztünk az időjárás miatt többet már nem kellett aggódnunk. Felhős maradt ugyan az ég, de a klíma mászáshoz ideális volt, az enyhe szellő pedig minden nedvességet pillanatok alatt felszárított a Mödling környéki sziklákról.

Gyorsan visszataláltunk a nyár elején már mászott Glocknergrat Ost tömbhöz (viaduct-tól Hinterbrühl irányába kb. 100m, széles ösvényen fel, majd a tömböket megpillantva élesen fel balra), ahol a felső szekcióban még akadt bőven 5-ös 6-os nehézségű út számunkra. Kicsit zavaró volt, hogy minden 20-25 méteres útnak egy, legfeljebb két kulcspontja volt, azon kívül pedig semmilyen kihívást nem jelentettek.. Ennek megfelelően a biztosítás is kicsit butácska volt, sokszor az első/második nitt után 5-6 métert mászott az ember (igaz befele dőlő könnyű szakaszon) a következőig.. felmerült bennünk a kérdés, hogy az első befúrásával (ami boulder magasságban van) vajon minek vesződtek.. 
Ennek ellenére élveztük egy-egy probléma megoldását a masszív mészkő klasszikus formáin, ami szerencsére a Bécs közelségéből adódó nagy forgalom ellenére sem volt túl zsíros.

Az utolsó 6+-os "AIDS oder gets" (vicces) nevű útra Erik 8 óra körül próbált rá, de a sötétedés miatt ezt egy másik Mödling környéki alkalomra kellett halasztanunk.

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Mödling - Glocknergrat

Ezeket olvastad már?


Veszprém Betekints-völgy

Atival többnaposra tervezett Balaton-felvidéki túránk egyik kiszemelt állomása a veszprémi Betekints-völgy sziklái voltak.

Dörgicse Kő-völgy

Ádámmal a Balaton-felvidéki kirándulásunk / mászó-túránk utolsó előtti napját Dörgicse szikláin töltöttük.