Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Trottl Tepperter(7+) Sonnenhur(6+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Trottl Tepperter(7+) Sonnenhur(6+)

trottl-tepperter_007.jpg

Végre újra aktualizáltuk a hétköznapi több-kötélhosszas mászásokat. Továbbra is törekszünk általunk még nem teljesített utak mászására, s így egyre jobban megismerni e Sopronhoz közel eső, rengeteg lehetőséget rejtő sziklafal minden zugát, érdekességét.

Idei első Hohe Wand-i mászásunkra két utat szemeltünk ki. Előszőr a Draschgrat szektor Trottl Tepperter 7+ nehézségű, 150 m hosszú nitt sorát teljesítettük.

A beszálló a Turnerbergsteiger első kötélhosszát leküzdve érhető el. Az út nagy része az itt megszokott stabil mészkőtáblákon halad, megízesítve azt a második hosszban egy kellemetlen, de nagyon szép ujjrepedéssel. A Wand tetejét elérve gyors lejövetel, energiapótlás, kis pihenő, majd ismét nekivágtunk a falnak. Ezúttal a Sonnenuhrwand Sonenhur 6+os útján rohantunk fel a kilátóhoz. A tökéletes sziklán kiváló (sokszor egy kicsit túlzott is) biztosítás mellett, a több-köteles utak mászásába visszarázódva gyorsan, összehangoltan teljesítettük a nap második, egy kicsit könnyedebbre sikerült útját.

Egész nap kitűnő időnk volt szikrázó napsütéssel, a hőséget elviselhetővé hűtő erős széllel.

Attila

 


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Trottl Tepperter(7+) Sonnenhur(6+)

Ezeket olvastad már?


Badener Turm

Sokat töprengtünk Leventével a vasárnapi úticél kiválasztásán. Olyan sziklára vágytunk, ami a közelben van, de…

Hohe Wand Traum und Wirklichkeit(6+) Duett-steig + Draschgrat

Csütörtökénti Hohe Wand-i portyázásainkhoz ezentúl csatlakozik Levente és Peti párosa is. Első közös, összeszoktató mászásukra…