Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Scheiblingkirchen - Waldmarkwandln

- sziklamászás -

Scheiblingkirchen - Waldmarkwandln

waldmarkwandln_201105_37_2956.jpg

Résztvevők: Áron, Pali, Aszú, Attila.

Hétvégi mászásunkhoz helyszínt keresve, a kalauzokat forgatva ismét egy kiváló sportmászóhelyre akadtam. Szeretem a változatos mászásokat, az új, számomra és mászótársaim számára is még ismeretlen sziklákat felfedezni, on sight mászásokkal a tudásunkat tökéletesíteni, minél változatosabb kőzeten.

Szerencsére Sopron 100 km-es körzetében (nyugatra) rengeteg egy napos túrára ideális sziklafal található. A népszerű mászóhelyeken kívül, pl Hohe Wand, Peilstein, Adlitzgraben, Höllental - hogy csak pár klasszikust említsek - , rengeteg eldugott, kisebb, tömegeket nem vonzó, de fantasztikus mászásokkal kecsegtető sziklák találhatók.

Most is egy ilyet választottunk. Scheiblingkirchen határában, az erdőben elrejtett Waldmarkwandln-ot. A falu közelében még két sziklafal érhető el, a Schiblingkirchen Wandl, és a Gretlwandl. Ezekkel már tavaly megismerkedtünk.

A Waldmarkwandln az A2 autópályáról letérve, a településen áthaladva, a falu után egy kilométerre, az út bal oldalán feltűnő kis parkolóból (Soprontól 60 km-re) a falak 10-15 perc alatt megközelíthetőek. A két különálló tömb a Waldmarküberhang és a Trutzburg összesen 27 db, V-től IX+ nehézségben tökéletesen biztosított, nagyrészt áthajló út mászható.

Áron és Pali remek önbizalom növelő, jó akadós fogásokkal tűzdelt, technikás utakat mászott a sok különleges formát felvonultató mészkőfalon. Az áthajló falakhoz szükséges erőnlét megszerzésén még dolgozniuk kell, mert a függőágy igen hamar előkerült.

Aszú is jól teljesített, az erősen áthajló Bilskirnir ( VII+ ) nevű utat remek on sight mászással teljesítette. Később megismételte lefelé mászva is.

Bennem a Walaskjalf ( VIII+ )nehézségeinek leküzdése hagyta a legmélyebb nyomot.

Attila

 

 

 


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Scheiblingkirchen - Waldmarkwandln

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Kronjuwel 7+

Ha csütörtök, akkor Hohe Wand, több kötélhosszas utak.

Hohe Wand Durchlauferhitzer

Végül az utolsó kötélhossz egy gyönyörű fehér sima reibungtáblán vitt fel, amelynek kulcsrésze igen érdekes…