Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Kronjuwel 7+

- sziklamászás -

Hohe Wand Kronjuwel 7+

Résztvevők: Aszú, Attila.

Ha csütörtök, akkor Hohe Wand, több kötélhosszas utak. Aszúval szeretnénk hetente, hétköznap munka után kijutni e közeli falra hosszabb utakat teljesíteni, gyűjteni a mászókilométereket komolyabb nagyfalas terveink sikeri érdekében.

Ezen a héten a Sonnenuhrwand 280 m hosszan kanyargó Kronjuwel nittsorát választottuk.

A parkolóba érkezve a hétköznapokra nem jellemző telt ház fogadott minket, a kis Corsának alig találtunk helyet. A Sonnenuhrwand hatalmas mészkőfalán minden útban legalább két parti küzdött az előttük álló nehézségekkel.

A beszállóhoz érkezve szembesültünk a ténnyel, hogy az általunk választott útra ezen a délután többen is kedvet kaptak. Így több, mint egy órát üldögéltünk a fal alatt, míg az előttünk beszálló két páros átküzdötte magát az első akadályokon, és kellő távolságra másztak, hogy a standokban ne zavarjuk egymást.

Az út 7+ nehézségű, de a keményebbik fajtából, végig jól biztosított, követhető, a könnyebb, többször oldalra tartó szakaszok ellenére is.

Egy szép, de kimerítő mászás után néztünk újra körül a Hohe Wand tetejéről, majd rohantunk le a parkolóba a Völlerinsteig-en. A fényképező otthon maradt, így sajnos nem készültek képek az útról.

Attila

 


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Kronjuwel 7+

Ezeket olvastad már?


Arnstein

Aszuval egy csendes, nem zsúfolt, de komoly feladatokat ígérő mászóhelyet kerestünk.

Scheiblingkirchen - Waldmarkwandln

Az áthajló falakhoz szükséges erőnlét megszerzésén még dolgozniuk kell, mert a függőágy igen hamar előkerült.